Vi ska öppna restaurang!

Vi ska öppna restaurang!

Camilla Andersson Åhus Seaside

Camilla Andersson Åhus SeasideDet bubblar i mig, lite som champagne. Det är svårt att vara stilla, svårt att helt koppla av, fast på ett bra sätt. Jag känner energi och känslan är välkommen. Det var längesedan.
Livet är ju ingen motorväg, ingen människa glider runt på en räkmacka. Det är stigar i skogen (ibland går man helt vilse), det är gupp, ibland backar. Det har funnits tider i mitt liv där jag känt att: jaha, mitt liv är serpentinvägar i Alperna. Jag är höjdrädd och det är tufft och tar emot. Men så planar plötsligt vägen ut. Och istället för att balansera på isiga serpentinvägar, så cyklar man på en grusväg i juni med solen i nacken och vinden i håret. Och allting är okej. Det är faktiskt riktigt bra. Och jag låter mig få vara i den känslan. Just nu, i den här stunden är det bra.

Vi är äntligen igång med bygget BRF Åhus Seaside. 9 bostadsrätter och en konferensvåning till hotellet ska stå klart våren 2020. Grattis till er lyckliga som kommer att vakna upp varje morgon till vågornas stilla brus (inte så ofta ju som det blåser hårt här på östkusten). För oss på Seaside blir konferensvåningen ett härligt tillskott. Tänk att ha viktiga, kreativa möten där uppe på fjärde våningen, att ta en kaffepaus och gå ut på den stora terrassen och njuta av utsikten. Havet ger sådan inspiration. Eller varför inte boka våningen till födelsedagsfesten? Vi kommer att göra allt för hjälpa till att skapa härliga minnen.

Och så är det en ny baby på väg i Seasidefamiljen. Lagom till påsk öppnar Åhus Seaside restaurang med namnet ”Garden”. I trädgården bygger vi tillfälligt upp Bistros välkända glasveranda som kompletteras med en stor uteservering. Boban och Simon som drivit Bistro i många år anställs av Åhus Seaside och vi är så tacksamma över att få ta del av deras erfarenhet. Vi håller just nu på med ytterligare rekrytering och bygger till vår lilla familj med kockar och serveringspersonal. Restaurangen kommer att ha öppet året runt med en helt ny á la carte meny. Verandan och uteserveringen ska vara öppet under högsäsongen, övrig tid på året serveras maten i Seasides matsal. Seasides populära räkfrossor kommer att vara kvar men vi ska utöka med fler aktiviteter och temakvällar, och till jul blir det såklart julbord. Miljön här vid havet bjuder på så många möjligheter.

Jag borde såklart vara mer nervös än vad jag är. Men jag är mest inspirerad. Ännu en ny värld öppnar sig. Och jag är villig att släppa in den, att låta mig inspireras av folk som kan massor mer än vad jag själv kan, samtidigt som både jag och Staffan sätter vår egen prägel. Just nu bubblar det av idéer och tankar här på Seaside. Det kommer att landa så småningom. Vi hoppas att ni kommer att gilla det, att ni vill komma hit och äta och umgås. För ni är alltid välkomna hem till Seaside. Nu faller ytterligare en pusselbit på plats. Så småningom, när vi bygger det nya hotellet blir det såklart en helt ny restaurang med bländande havsutsikt. Till dess ses vi i vår trädgård, på ”Garden”, med strand och hav inom synhåll, alldeles alldeles nära.

Camilla