Utsikten från talltopparna!

Utsikten från talltopparna!

IMG_0214

camillaNi som har besökt oss på Seaside eller bara varit ute och rört er längs strandpromenaden och Åhusbryggan har väl knappast kunnat undgå att se att det byggs en del. Huset som vi bygger, till vänster om bryggan om du tittar mot havet, börjar se färdigt ut. De nio bostadsrätterna ska vara inflyttningsklara 3 april, konferensvåningen på takvåningen kommer att vara klar en månad senare.

Platsen vid havet med stranden, bryggan och den berömda tallen är speciell. Jag är född och uppvuxen i Åhus och och vid den här stranden har jag spenderat mycket tid. Jag älskar energin som havet ger och promenerar gärna längs stranden. Det är jag inte ensam om såklart. Därför är jag så otroligt stolt över att huset vi bygger, ritat av Jerker Edfast på Uulas Krook & Tjäder, smälter precis så fint in i miljön som vi hoppades på. Det värmer såklart också att höra alla fina kommentarer om huset från folk som passerar. Till våren är alltså detta hus klart, etapp 1 i vårt projekt nere vid Seaside. När huset är färdigt ska sanden tillbaka runt huset, så att den unika strandheden återställs. Viktigt.

Staffan deltar i alla byggmöten och har ju koll på det mesta runt bygget. Själv har jag under byggtiden varit uppe i huset ett antal gånger och sett hur allting vuxit fram. Alla som känner mig vet hur höjdrädd jag är, så det har varit en utmaning att “klättra” i byggställningen (frågar du byggarna så skulle de nog säga att där varit en väldigt fin byggtrappa) och åka skranglig bygghiss som svajat sådär lite charmigt när det blåst ute. Sist jag var uppe i huset var den riktiga hissen äntligen klar. Tack och lov för det. Men jag måste ju säga att det varit värt all ångest att gå i trappan i byggställningen. Utsikten där uppe bland trädtopparna är magisk!

Nu är vi mitt uppe i planerna kring inredningen av konferensvåningen och det är så kul! Vi samarbetar med lokala företag som t ex Ateljé Lyktan och Blå Station för att inreda den och tanken är att vi ska inspireras av den fantastiska miljön runt omkring i materialval och färger. I våningen kommer finnas konferensrum, kök, lounge och en härlig takterass. Den går att boka för t ex. styrelsemötet eller produktlanseringen, varför inte till en lyxig tjejkväll eller för kick off med företaget? Här kommer finnas möjligheter till matlagningsaktiviteter med våra duktiga kockar, vinprovning, drinkskola mm. Läget och utsikten uppe vid talltopparna är som sagt magisk. Men våra gäster kommer att kunna åka hiss. Riktig hiss.