Stora kaosdagen – nytt blogginlägg från Camilla

Stora kaosdagen – nytt blogginlägg från Camilla

Receptionen 19 januari

Vart tog hösten vägen? Det kom lite jul emellan och helt plötsligt är januari nästan slut. För min del handlade december och januari mycket om planeringen av den nya hemsidan. Vi startade upp hemsidan 19 januari och är väldigt nöjda än så länge, trots att vissa delar fortfarande är under konstruktion. Jag har lärt mig att svänga mig med begrepp som cms, koder, widget, DIBS, onlinebokning och… nåja, svänga mig med är kanske lite överdrivet. Jag fattar hyfsat vad de betyder. Kanske, om jag får dem i ett sammanhang. Onlinebokning vet jag i alla fall vad det är.

 

Den 19 januari var även den dagen vi öppnade bokningen av rum via hemsidan (onlinebokningen) för Åhus Beachhandboll festival. Det var en dag att minnas. Klockan 9.00 var den magiska tidpunkten då allt skulle klaffa. Jag skulle backa upp Åsa med telefonen. Åsa hade nämligen berättat att det nog skulle behövas, van i branschen som hon är. Telefonen började ringa direkt på morgonen. Om man uttrycker sig försiktigt så var det ganska många som ville ha ett rum under beachhandbollen. Vi svarade så gott vi kunde. Många hade frågor om bokningen. Det hade ju underlättat om allting var perfekt. Om det fanns van hotellpersonal (och då menar jag förstås inte en nybliven hotellägare som aldrig varit inne i ett bokningssystem men som i alla fall vet hur man svarar vänligt i telefon), om växeln fungerade som den skulle och om receptionen inte skulle rivas dagen efter så att datorerna fanns på samma plats som telefonerna. För att bara nämna något.  Vid 10-tiden kom Kalle med en stor hög listor som kommit i faxen. På listorna fanns namn och nummer till människor som försökte komma fram i växeln och som ville bli uppringda. Så snart som möjligt. Så då fick jag ju användning av min kvinnliga förmåga att göra mer än en sak samtidigt, både svara i telefon och ringa. Efter ett tag fick vi akut ringa in hjälp (tack Åsa S!) och situationen blev på något sätt hyfsat hanterbar. Till slut fick de flesta i alla fall kontakt med oss (hoppas jag!) och rummen bokades i ett rasande tempo. Så kul! Det ska bli fantastiskt roligt att ta emot handbollsgästerna i sommar. Jag vet ju själv vilken glädje och förväntan jag och familjen känner inför denna årliga handbollshöjdpunkt i sanden. Vi ska försöka göra vistelsen hos oss på Åhus Seaside till ett trevligt minne. Nästa år när det är dags att boka boende för handbollsveckan är vi mer förberedda. Hotellpersonal med vana kommer att finnas på plats. Renovera lobbyn gör vi inte fler gånger. I alla fall inte samtidigt som onlinebokningen för beachhandbollen släpps.

Receptionen 19 januari

Receptionen 19 januari