Sommar i Åhus

Camilla Seaside

Camilla SeasideHur förklarar man sommaren i Åhus för någon som aldrig varit här? Hur beskriver man doften av tall och hav? Upplevelsen av glassen med ljuvligt doftande nybakad strut där varje kula är som två och man därför måste planera in att äta den som ett väldigt stort mellanmål eller möjligtvis skippa lunchen eller middagen för att orka äta upp? Hur beskriver man ett kvälldopp i havet med vännerna? Hur förklarar man upplevelsen av ett besök på Åhus Beachhandboll festival? Känslan av att stilla färdas längs Helge å i en liten kanot eller kanske någon liten motorbåt? Hur beskriver man känslan för någon som aldrig promenerat i gamla Åhus, cyklat på kullerstenarna över vårt vackra torg eller suttit ner i stillhet i den majestätiska Mariakyrkan? För många är Åhus sommarparadiset på jorden. Semester och sommarlov. För mig är det ju hemma. Vilken lycka att bo i sommarparadiset. Ibland måste man nypa sig.

Så om jag skulle försöka beskriva sommaren på hotellet då? Ja, det är t ex små sandspår i lobbyn från en härlig dag på stranden, tips till turister om aktiviteter och sommaröppna restauranger, det är frukost på uteserveringen, glada semesterfirare och mängder med liv och rörelse på stranden och hela Seasideområdet. Det är picknickkorgar, cyklar, parasoller, sandaler och små barn med badringen om magen hand i hand med någon trygg vuxen på väg till en stunds bad och lek.

Nu har augusti kommit. Det är fortfarande mycket sommar kvar, även om det bara är ett par veckor kvar på sommarlovet. Än finns tid att äta frukost ute, att bada och gå i shorts. Här i Åhus suger vi på sommarkaramellen så länge vi kan. Har vi tur bjuder även september och kanske oktober på ljumma sommardagar.

Var rädda om varandra, njut av lediga stunder och ät massor av glass!

Camilla