Vi planerar ett helt nytt hotell på Åhus Seaside!

Vi planerar ett helt nytt hotell på Åhus Seaside!

Det är nu drygt två år sedan vi köpte hotellet med det fantastiska läget alldeles vid den vackra Täppetstranden i Åhus. Sedan dess har vi röjt upp en del utomhus och gjort mindre renoveringar av lobby, hotellrum och konferensrum. Målet var att skapa en avslappnad och trivsam miljö med badhotellkänsla för både privatgäster, företagsgäster och konferensgäster.
Det var också viktigt att Åhusborna (och alla andra också såklart) skulle känna att hotellet var öppet och tillgängligt för alla. Därför har vi arbetat upp ett helt nytt koncept med olika aktörer som vi är väldigt stolta över och som alla bidragit till att göra Åhus Seaside till ett ständigt levande område som står för hälsa, skönhet och kvalitet.
Hela tiden har det också varit viktigt för oss att ha ett familjefokus. Till Seaside ska barnen vara välkomna och vi har bl. a anordnat Fredagsmys i form av ex Tacobuffé och Räkfrossa som alla varit mycket uppskattade. Vår egen Seaside Bar & Café erbjuder enkla hemlagade rätter eller fika till bra priser som kan avnjutas antingen i vår trivsamma lobby eller på uteserveringen med havet brusande alldeles intill.
Nu är det dags att ta nästa steg. Byggnaderna på Seasideområdet är slitna och hela området behöver en rejäl uppryckning. Vi planerar därför bygga ett helt nytt badhotell och sedan riva de gamla byggnaderna när det nya står färdigt.
För oss är det viktigt att ta tillvara den unika klittermiljön vid Åhus Seaside med sanddynerna, havet och tallarna när vi bygger. Hotellet kommer därför byggas i naturmaterial i trä och sten som smälter in fint med omgivningarna. Vi kommer också ha ett tydligt miljöfokus i allt ifrån drift till användandet av ekologiska och närodlade råvaror på restaurangen.
Vi planerar för 74 rum i olika kategorier, alla med havsutsikt. Hotellet ska ha en stor restaurang och terrass med stranden och havet alldeles inpå och en modern konferensavdelning med egen lobby och tillgång till terrass från alla konferensrum. På takvåningen kommer det finnas en relaxavdelning med bl. a bastu, utomhusbad, behandlingsrum och möjlighet till olika slags träning. Där kommer dessutom finnas en säsongsöppen skybar med tillhörande terrass, allt med härlig havsutsikt. Hotellet planeras att bli 4700 m2 stort.
Som ett komplement till hotellbyggnaden planerar vi dessutom att bygga 9 stycken hotellknutna andelslägenheter med direkt strandläge, alla med stora balkonger och havsutsikt. De boende ska kunna utnyttja service och faciliteter från hotellet utifrån eget önskemål. Huset med hotellandelslägenheterna planeras att vara på 1300 m2. Båda byggnaderna ryms inom den befintliga detaljplanen för området.
I mars 2017 fick vi besked om bygglov för både hotellet och byggnaden med de hotellknutna andelslägenheterna. Nu börjar en process bl. a med upphandlingar och därefter ska en tidsplan för projektet upprättas. Tanken är sedan att vi ska komma igång med att bygga så snart som möjligt, senast inom 2 år.
Nuvarande hotell- och konferensverksamhet på Åhus Seaside kommer att vara igång under hela byggtiden, om än i något reducerad form under vissa tider. Vi kommer att uppdatera informationen här på hemsidan efterhand. Under tiden är ni varmt välkomna till oss på Åhus Seaside – hotellet med den familjära stämningen vid den underbara Täppetstranden.
För mer info:
info@ahusseaside.com
camilla@ahusseaside.com
staffan@ahusseaside.com
Tel Åhus Seaside: 044-28 93 00
Camilla och Staffan med personal