Framtiden är nära

Framtiden är nära

Camilla Andersson Åhus Seaside

Snart är det nytt år och framtiden är nära. Alldeles runt dörren, skulle man kunna säga. Det är dags att reflektera och summera vad som hänt under året. Vad var det som hände i januari egentligen? Så avlägset det känns och ändå alldeles nyss. Jag blir lätt nostalgisk (vissa kanske skulle kalla det sentimental) vid den här tiden på året. Jag bakar lussekatter och mandelmusslor och önskar att mamma vore med mig. Spelar julmusik och planerar för hur helgdagarna ska bli, hur vi får ihop det så att vi kan träffa alla i familjen. Njuter av att göra adventsfint. Jag funderar på hur året varit för oss. Tänker på våra barn såklart som nu är tonåringar. Det gäller att fortsätta hålla om när det behövs och att samtidigt våga släppa taget litegrann vilket väl är lättare sagt än gjort. För oss är det viktigt att vara delaktiga i barnens (tonåringarnas) liv. Det handlar om att lyssna på vad som händer i skolan och samtidigt inse att vi nog aldrig får veta allt. Vi sitter på läktare i olika handbollshallar och vi njuter av dagligt nynnande där hemma som ofta resulterar i mäktig upplevelse av ungdomskörens framträdande. Jag minns semesterresan vi gjorde tillsammans i somras och känner stor tacksamhet. Hur länge till vill ungdomarna följa med på gemensam familjesemester?

 

Så vad stack ut under Seaside-året då? Ja, det är ju lätt att snöa in sig i siffror om beläggning och resultat när man driver ett företag och ska summera året. Men det ska jag bespara er. Jag kan dock berätta att vi på två år har lyckats vända företaget från förlust till att i år visa på vinst och det är vi stolta över. Vi har ju annars två rätt så tydliga säsonger på hotellet. Åhus är en klassisk badort och det innebär att sommaren är högsäsong för turisterna. Övrig tid på året är det övervägande konferens- och företagsgäster på hotellet. Vi anpassar vår verksamhet för våra gäster och försöker samtidigt ge alla ett professionellt men familjärt bemötande i den här fantastiska miljön vid vår vackra Östersjöstrand.Vi köpte hotellet hösten 2014, hade nyöppning påsken 2015 och i år hade vi 1-årskalas på Seaside under påsken. Det var konstutställningar och tårta och många ville besöka oss, vilket vi såklart är jätteglada för. Vi fick som ni alla vet sedan en lång härlig sommar som sträckte sig ända ut till oktober och när svenskarna har börjat jobba igen tar bl. a tyskar och holländare semester och vi var glada att kunna visa upp Åhus och Sverige från sin allra finaste sida med fint väder. I oktober hade vi ett uppskattat kundevent, en tjejkväll, där vi erbjöd lite lyx i vardagen samtidigt som vi berättade om allt vi på Seaside kan erbjuda. Hela året har vi fortsatt med våra Fredagsmys-kvällar som blivit väldigt populära. Vi hoppas att det känns naturligt att ta med sig barnen till Åhus Seaside, vi erbjuder alltid barnvänligt menyalternativ och bra priser för barn.

 

I höst har mycket tid bakom kulisserna handlat om att planera för framtiden. Det är dags för Åhus Seaside att ta nästa steg. Det händer mycket i Åhus nu som är spännande. Kristianstad Golfklubb som är belägen i Åhus gör en storsatsning och renoverar och bygger om banorna. Målet är att golfbanan ska bli en av Sveriges 10 bästa banor. The Absolut Company ska bygga ett stort besökscenter, vilket förmodligen kommer att öka antalet besökare rejält till Åhus året runt. Åhus Beach fortsätter satsa på olika evenemang kring eventstranden, där Åhus Beachhandboll är flaggskeppet. Vi skissar på framtidens hotell.

 

Följ oss gärna via hemsidan, Facebook och Instagram på resan in i framtiden.

Jag önskar er alla en fridfull jul och ett riktigt gott nytt år!

Camilla

Camilla Andersson Åhus Seaside