Ålagillesweekend på Åhus Seaside

Ålagillesweekend på Åhus Seaside

Ålagillesweekend på Åhus Seaside
“Ett äkta Ålagille kan bara upplevas i en ålabod längs ålagilleskusten mellan Åhus och Haväng, annars är det bara ett vanligt kalas med ål till”. VÄLKOMNA TILL EN NY SÄSONG. Ålagillesweekend startar sista helgen i augusti Hoppas ni hade möjlighet att se när Per Morberg och vi fiskade i Friseboda och sen lagade vi bland annat luad ål i järnspisen. Per är en duktig både fiskare och kock, så nålen som vi i Ålfonden och Ålakademien överräckte för hans insats för att rädda ålen är han väl värd. Vi bröder Mats o Max är både bönder, ålafiskare och krögare så ni får uppleva både andlig och lekamlig spis och därför har våra ålagille i Täppetboden och Friseboda blivit utsedda till World ClassEvent. Som enda ålafiskare ger vi er också möjlighet att följa med ut och rykta/vittja ålahommorna, med andra ord att arbeta som “lejekarl”. Från mitten av augusti fram till mitten av november är det Ålagillessäsong.Varje ålagille startar med att någon av oss bröder berättar både skönorna och sanningen om den sägenomspunna fisken.

Vill ni ha just ert datum så boka med en gång. Över 50 olika nationaliteter upplevde fjolårets ålagillen och de kommer tillbaka var så säkra. Speciellt för ingen kommer ihåg någonting från förra gången… All ål är Ålfondsål, vilket betyder att vi planterar ut fem nya ålar för varje ålagillesgäst. Alla gäster får också en nål med som ett bevis att ni gjort er insats för ålen.

DETTA INGÅR PÅ ETT ÄKTA ÅLAGILLE: Ålasoppa Luad Ål med kryddost (vad luad ål är berättar vi på gillet…) Kokt Ål med senapsås och potatis Stekt Ål med päregröt Röögad Ål med äggröra och grovbröd Äpplakaga och vaniljsås Kaffe Alternativa fisk- samt vegetariska rätter kan förbeställas. Visor samt både bra och dåliga historier, är också en viktig del av ett äkta ålagille.

Priser och bokning:

För mer information om priser och bokning: info@ahusseaside.com

 Läs mer om Ålagillet på Mats&Max webbsida »